Legutóbb hozzáadott termékek ×

A kosár üres.

BOSE történelem avagy a legjobb hangtechnikák egyike

Mivel mi magunk sem tudnánk szebben összefoglalni ezért idézet következik a BOSE magyarországi oldaláról:

A Bose története:

„Mindig ragaszkodj a képzeletedhez. Mindig álmodj jobb dolgokról, és gondolkodj azon, hogyan lehet őket elérni.” Dr. Amar Bose

A Bose vállalatnál mindig valami jobbról álmodunk, és valami jobbat próbálunk elérni. Ezek vagyunk mi. És ezek leszünk mindig is. Mindig elkötelezettek a jobb dolgok kutatásáért és megalkotásáért.

1929: Megszületik Amar Gopal Bose
A pennsylvaniai Philadelphiában látja meg a napvilágot, édesapja (Noni Gopal Bose) bengáli, édesanyja pedig amerikai születésű, angol és német ősök leszármazottja.

1930-as évek: Érzékeny hallásának kialakulása
A fiatal Amar Bose több éven keresztül tanul hegedülni, (vonakodva, mint oly sok gyermek), és ez alatt kialakul érzékeny hallása és a klasszikus zene iránti érdeklődése.

1940-es évek: Az első cégalapítástól a város legnagyobb rádiójavító műhelyéig
Bár még nincs húsz éves, Amar Bose szülei pincéjében elromlott rádiókat javít, hogy családját támogassa, amikor apja importvállalkozása a második világháború során tönkremegy.

1947: Egy apa álma – Felvétel az MIT-re
Azzal, hogy felvételt nyer a legjobb hírnevű műszaki egyetemre, Amar Bose beteljesíti apja álmát, és azzal kapcsolatos saját vágyait is valóra váltja, hogy az elektronikus berendezések puszta javítása helyett továbbképezze magát ezek tervezése irányába.

1948: Ideiglenes nehézségek az MIT-n
Amar Bose rádöbben, hogy sokkal kevésbé felkészült az MIT kihívásaira, mint társai. Hogy a tanulmányaira összpontosíthasson, a szabadidejét (amibe a zenehallgatás is beletartozik) mindössze heti néhány órára korlátozza. Az év végére teljes ösztöndíjat nyer, és a tanulmányait folytatva később BS és MS fokozatot szerez elektromos tervezésből.

1953: Csatlakozik az MIT legendás elektronikai kutatólaboratóriumához [RLE]
Amar Bose az RLE-ben (Research Laboratory of Electronics) a statisztikai kommunikáció elméletével foglalkozik három olyan professzor vezetésével, akik egész életét végigkísérő mentoraivá válnak: Jerome Wiesner, Yuk Wing Lee és Norbert Wiener.

url

1956: Amar Bose elnyeri a doktori címet
Amar Bose „Nemlineáris rendszerek elmélete” című, új területeket feltáró matematikai dolgozatával, amelynek alapjait eredetileg a világszerte elismert matematikus Dr. Norbert Wiener vázolta fel, megszerzi a villamosmérnöki doktori címet.

RENAULT LAGUNA III COUPE (D91) - PHASE 2

1956: Kialakul a jobb hangzás iránti szenvedély
Dr. Bose a PhD fokozat megszerzéséért egy új hifivel jutalmazza meg magát. Bár a rendszer kiválasztását a műszaki adatok alapos elemzésére alapozza, a nyertes készülék hangminőségével még sincs megelégedve. Az ellentmondással kapcsolatos kíváncsisága arra sarkallja, hogy a szabadidejében akusztikai tanulmányokba és kutatásokba fogjon az MIT-n.

1957: A kelletlen tanár
Dr. Bose felkérést kap, hogy az MIT tantestületéhez csatlakozva tanárként vegyen részt a „Bevezetés a hálózatelméletbe” című tárgy oktatásában. Bár a kutatás jobban vonzza, mindent megtesz, hogy a lehető legjobb tanár váljék belőle. A folyamat során forradalmasítja tárgy oktatását, amelyből az iskola legnagyobb egyetemi képzése válik.

amar-bose-image

1964: A Bose Corporation megalapítása
Ahelyett, hogy hangsugárzókkal kapcsolatos szabadalmait egy működő vállalatnak adná ki licencelésre, Dr. Bose megalapítja saját vállalkozását. Nappal két alkalmazottjával tápszabályozó rendszereket fejlesztenek a hadsereg és más kormányzati ügynökségek számára. Éjjel akusztikai kutatásokat végeznek és hangszórókat terveznek.

1966: Az első kereskedelmi termék: A 2201-es hangszóró
A cég bemutatja első hangsugárzóját. Bár a termék technológiai ugrást jelent a hagyományos hangsugárzókhoz képest, magas ára, valamint a cég marketing és értékesítés terén megmutatkozó tapasztalatlansága miatt a vásárlók számára egyáltalán nem jelent vonzó lehetőséget. Ennek következtében lehangoló eladási eredmények születnek. A tanulság: a termékeknek nem csak innovatívnak, praktikusnak is kell lenniük.

1968: A forradalmi 901®-es hangszóró megváltoztatja a zenehallgatás módját
A hangszórók kialakítása és a pszichoakusztika terén végzett kiterjedt kutatások alapján kifejlesztett, gyökeresen új hangszórórendszer rendkívül módon képes megközelíteni az élő koncertek lényegét és érzelmi hatásait, azonnali elismerést aratva. Az értékesítés során a technológia megismertetésére és bemutatására helyezik a hangsúlyt, ami nagyban hozzájárul a 901-es típus nagy kereskedelmi sikeréhez.

Több autómárka is velük dolgozik: Porsche, Renault

1972: A globális növekedés kezdete
Egy németországi, Bad Homburgban működő hangtechnikai viszonteladóval meglévő kapcsolat révén a Bose® termékei először kaphatók az Egyesült Államokon kívül.

1972: Megvalósul egy álom
Dr. Bose már a vállalat működésének elején megfogalmazta azt a vágyát, hogy a cég székhelyét az irodáknak otthont adó Natickből a massachusettsi Framingham egy kiemelkedő pontjára, The Mountainbe költöztesse. Bár egy ekkora méretű cégtől annak idején jelentős pénzügyi befektetést igényelt, a cél iránti elkötelezettsége végre meghozta eredményét.

AmarBose

1972: Megszületik a professzionális termékek részlege
Felismerve, hogy a profi zenészek Bose 901 hangsugárzókat használnak a hangosításhoz és a színpadi monitor rendszereknél, a cég kifejleszti a Bose 800-at, ami egy kiegyenlítő és nyolc darab 41/2 hüvelykes meghajtó használatával maximalizálja a hangminőséget. Ezzel új részleg születik, amely az elkövetkező években számos jelentős technológiai előrelépést ér el.

1975: A világ legkelendőbb hangsugárzójának bevezetése
A Bose könyvespolcra helyezhető méretű hangszórókban is elérhetővé teszi az élethű hangzást. Minőségének és elérhető árának köszönhetően a Bose 301® Direct/Reflecting® hangszóró több évre a világ legnagyobb példányszámban eladott hangszórójává válik.

1978: Megkezdődik a zajkioltó technológia kutatása
A Swiss Air egyik interkontinentális járatán Dr. Bose csalódottan veszi észre, hogy a személyzettől kapott, akkoriban újdonságnak számító elektronikus fejhallgató hangzását mennyire lerontja a repülőgép zaja. Mielőtt néhány óra múlva a gép földet érne, felvázolja a zajkioltó fejhallgatók matematikai alapjait.

1982: Egy Cadillac Seville-ben bemutatkozik az első prémium hangrendszer
A Bose teljesen új hangtechnikai kategóriát nyit meg azzal, hogy elsőként kínál olyan gyárilag beszerelt hangrendszereket, amelyeket kifejezetten az adott gépkocsitípus akusztikájához terveztek.

1984: Forradalmian új, kiváló tisztaságú, helyiséget betöltő hangzás egy kis méretű asztali rendszertől
A Bose évtizedes kutatásának eredményeképpen megszületik a szabadalmaztatott waveguide akusztikai technológia, amely egy kompakt, egyesített rendszerbe sűríti a nagy méretű, többelemű rendszerek teljesítményét. Bemutatkozik az Acoustic Wave® zenei rendszer, és azonnal hatalmas sikert arat.

1986: A zajkioltó fejhallgatók prototípusának történelmi repülőútja
Bár a Bose aktív zajkioltó headszetjeinek fejlesztése még folyamatban van, a cég két prototípust Dick Rutan és Jeana Yeager pilóták rendelkezésére bocsát, hogy világ körüli Voyager-repülésük és rekordkísérletük során azokkal óvják meg a hallásukat.

1987: Az Acoustimass® 5 újraértelmezi az otthoni sztereó hangzást
A frissen szabadalmaztatott Bose technológiákat alkalmazó kis méretű kockahangszórók koncertszerű hangzást is képesek létrehozni, míg a kifejezetten mély frekvenciákat biztosító mély-hang modult akár el is lehet rejteni szem elől. Az Acoustimass rendszerek néhány év alatt az otthoni hifik új szabványává és a házimozizás fellendülő piacának meghatározó elemévé válnak.

1987: Az év feltalálói
A waveguide hangsugárzórendszerért Dr. Bose és Dr. William R. Short nyerik az Intellectual Property Owners Education Foundation (Szellemi Tulajdonosok Oktatási Alapítványa) „Az év feltalálója” díját.

1988: Az olimpiai játékok hangrendszerének hivatalos szállítója – a történelemben elsőként
A Bose az első vállalat, amely megbízást kap arra, hogy a kanadai Calgaryban tartott téli olimpia összes eseményére biztosítsa a hangrendszereket.

1989: Az első kereskedelmi Acoustic Noise Cancelling® headszet
A Bose forradalmasítja a repülést a pilóták számára: olyan mikrofonos fejhallgatót vezet be, amely – a kényelem mellett – hatékony zajcsökkentést és kommunikációt biztosít.

1990: Új szabvány az otthoni hangrendszerek világában
Azáltal, hogy kiküszöböli a nagy méretű hangsugárzók és szekrénnyi helyet elfoglaló összetevők szükségességét, a Bose Lifestyle® a teljesítmény és az egyszerűség új szintjére emeli az otthoni hangrendszereket.

1991: A hidegfúzió vizsgálata
Egy fizikusok, vegyészek és anyagtudósok alkotta csapat összeállításával a Bose több éven át kísérleteket folytat a hidegfúzió létezésének bizonyítására vagy elvetésére. A kutatás feltárja az eredeti kísérletek egy hibáját, és pontos magyarázatot ad a hidegfúziós elmélet helytelen felvetése szerint jelentkező energiatöbblet-hatásra.

1993: A Bose Wave® és a rádió újraértelmezése
A Bose szabadalmaztatott akusztikai waveguide hangsugárzó-technológiája újra megjelenik egy kis méretű, asztali zenei rendszerben. A rendszer az ilyen kis egységektől korábban soha nem hallott gazdag, mélyre hatoló hangzás révén újraértelmezi a rádió szerepét. Bár 349 dolláros árával majdnem tízszer annyiba kerül, mint egy hétköznapi órás rádió, a Wave® rádió a tulajdonosok által nagyra tartott terméknek bizonyul, és hatalmas kereskedelmi sikert arat.

1993: Az első Bose üzlet
A Bose a Maine állambeli Kitteryben megnyitja első kiskereskedelmi üzletét.

1994: Áttörés a hangzástervezésben
A Bose egy új technológiát és eszközt jelent be, melynek révén az akusztikai mérnökök és megbízóik meghallgathatják, mit fog hallani az adott helyszín egy adott pontján ülő hallgató – már azelőtt, hogy az épületet megépítenék vagy bármilyen hangfelszerelést telepítenének. Az elkövetkező években az Auditioner® Audio Demonstrator eszközt világszerte több ezer projektben alkalmazzák, többek között a római Szent Péter-bazilika Sixtus-kápolnájában, a mekkai nagymecsetben, valamint olimpiai és világbajnoksági helyszíneken.

1997: A Bose® Nd® mély hangú hangszóró első autóipari felhasználása
Az átlagos mély hangú hangszóróknál kisebb helyet elfoglaló, mégis erőteljes hangzást biztosító, gyökeresen új Bose technológia a Chevrolet Corvette-ben mutatkozik be.

1998: A repülési headszetek egyre kisebbek, könnyebbek, jobbak
Az innovatív TriPort® technológiát alkalmazó új Headset X® nagyobb kényelmet biztosít a pilóták számára, ugyanakkor az aktív zajcsökkentő kategória létrejöttét megalapozó nagyobb, nehezebb Bose modellek zajcsökkentési szintjét is hozza. A Headset X a későbbiekben is uralja a kategóriát, a Bose pedig kilenc éven át minden alkalommal elnyeri a Professional Pilot magazin headszetgyártókkal kapcsolatos felmérésének első helyezését.

1998: Az első nemzetközi Bose üzlet
Újdelhiben megnyílik az első nemzetközi üzlet. Bizonyos idő elteltével a Bose több száz saját boltot üzemeltet négy földrészen.

1998: Az AudioPilot® technológia új szintre emeli az autós zenehallgatást
Ez a forradalmi zajkiegyenlítő áramkört alkalmazó technológia, amely figyeli és a jármű sebességéhez és a külső zajokhoz igazítja a zenei jeleket, a Cadillac Seville STS-ben mutatkozik be.

2000: Úttörő jelentőségű Bose-technológia forradalmasítja a repülést
A Bose Acoustic Noise Cancelling® headszet-technológiára épülő QuietComfort® fejhallgatók örökre megváltoztatják a repülés élményét az utasok számára azáltal, hogy jelentősen csökkentik a zajszintet, és addig ismeretlen minőségű hangzást biztosítanak a repülőutak során.

2001: Az MIT közkedvelt és elismert professzora nyugdíjba vonul
Az általa alapított cég vezérigazgatói posztja mellett Dr. Bose 45 éven át volt az MIT professzora. Tanítási módszereit diákjai és kollégái is többször elismerték. Dr. Bose tárgyait mindig is a legnehezebbek közé sorolták – mégis az intézmény legnépszerűbb tananyagai közé tartoztak.

2003: Teljesen új módszer az élőzene hangosítására
A hagyományos közönséghangfalak, monitorhangszórók és technikai háttéreszközök kiváltásával a Bose L1® rendszer áttörést hoz az élőzenei események hangosításában. A rendszer egy speciális, 2 métert meghaladó magasságú, de mindössze 13 cm széles hangsugárzó szokatlan jellemzőin alapul, amelyből minden zenész mögött egyet-egyet helyeznek el.

Bose-News

2004: Új Bose-részleg: ElectroForce® lineáris mozgásrendszerek
A Bose új területen is kipróbálja a lineáris mozgáson alapuló működtető technológiáját, és új vállalkozásba kezd a kutatóintézmények, egyetemek, orvosi eszközökkel foglalkozó cégek és mérnöki vállalkozások számára anyagvizsgálati és tartóssági szimulációs műszereket világszerte beszállító, ezen a téren vezető pozíciójú Bose ElectroForce Systems csoporton keresztül.

2004: Több évtizedes, nem hangtechnikai kutatási projektet hoznak nyilvánosságra
A Bose egy titkos projekt eredményeit osztja meg a sajtóval és az autóipar képviselőivel: a forradalmi jármű-felfüggesztési technológia rugók és hidraulika helyett elektromágneses működtetőket alkalmaz, ami a luxusautókénál is simább futást és a sportautókénál is jobb irányíthatóságot biztosít.

Bose active suspension Lexus LS400

2004: Hangtechnika iPod-készülékekhez
A SoundDock® digitális zenei rendszer gyorsan új színvonalat teremt az iPod-kompatibilis hangszórórendszerek számára: az iPod-tulajdonosok zavartalanul hallgathatják készüléküket a fülhallgatójukon keresztül, és másokkal is megoszthatják zenéjüket.

2008: Beiktatás a hírességek csarnokába
Dr. Bose felvételt nyer az ohioi Akronban található hírességek csarnokába az audiotechnológiában elért eredményei miatt, melyek „nagy hatást gyakoroltak életünk minőségére”.

2008: Az év nemzetközi dizájncsapata
A Bose nyeri el a Red Dot híres „Az év nemzetközi dizájncsapata” díjat a terméktervezésben végzett folyamatos innovációért és a felmutatott eredményekért.

2009: Új szabvány a zajkioltó fejhallgatók terén
A zajkioltó fejhallgatók piacának vezetőjeként a Bose bemutatja a QuietComfort® 15 fejhallgatót, amely jelentős előrelépést jelent a zajkioltó technológiában. A termék hamarosan minőségi normává válik azok körében, akik gyakran repülnek, és jelentős üzleti sikert arat.

2009: Az első energiahatékony hangrendszersorozat
Az autóiparban először a Chevrolet Voltban mutatkozik be a technológia, amely kiváló minőségű akusztikai teljesítményt nyújt, a hagyományos rendszerekhez képest azonban 50%-kal kevesebb energiát használ.

2010: Új technológia a hosszú távokat teljesítő sofőrök védelmére az utak okozta káros rezgésekkel szemben
A Bose® ülésrugózási technológiát alkalmazó Bose Ride® rendszer a hagyományos légrugós teherautó-üléseket felváltva korábban ismeretlen szintű védelmet biztosít a hosszú távokat teljesítő sofőrök számára a rázkódás miatt jelentkező káros rezgésekkel szemben.

2010: Jobb repülési élmény a pilóták számára: A20® Aviation headszet
A Bose bemutatja addigi legfejlettebb, jobb zajcsökkentést, nagyobb kényelmet, valamint GPS-készülék és mobiltelefonok felé Bluetooth®-kapcsolatot biztosító repülési headszetjét.

2010: Egyszerűbb és jobb házimoziélmény
A Bose bemutatja a VideoWave® szórakoztató rendszert, amely egy teljes mértékben a képernyő mögé beépített, 16 hangszórós rendszerrel házimozihangzást biztosító nagy felbontású televízió, és ezt egy teljesen új elképzelés alapján kialakított, a bonyolultságot jelentősen csökkentő távvezérlővel kombinálja.

2010: Járműzaj-szabályozás az aktív hangkezelés (Active Sound Management, ASM) technológiával
A Bose által végzett több mint 30 évnyi akusztikai és zajkioltással kapcsolatos kutatás eredményeire épülő új technológia a Cadillac Escalade és Infiniti M modellekben mutatkozik be. A technológia hatékonyabb eszközt jelent az autógyártók számára az utastérben érzéklehető zajok kordában tartására anélkül, hogy az a jármű kívánt hangkarakterisztikája rovására menne.

2011: Új szabvány az ultrahordozható hangeszközök terén
A SoundLink® vezeték nélküli mobil hangszóró vezeték nélkül kapcsolódik okostelefonokhoz vagy más Bluetooth®-kompatibilis készülékekhez, így a lejátszott zene szinte bárhol kihangosítható és megosztható. A rendszer a teljesítmény, a hordozhatóság és a tartósság korábban példa nélküli kombinációját nyújtja.

25085619

2011: Dr. Bose ajándéka az MIT-nak
Dr. Bose a Bose Corporation szavazati joggal nem bíró részvényeinek nagy részét az MIT-nak adományozza. A részvények osztalékát az MIT oktatási és kutatási küldetésének fenntartására és fejlesztésére fordítják. A vállalat továbbra is magántulajdonú és független marad, továbbá saját értékei és irányelvei szerint folytatja a működését.

2013: 83 éves korában meghal Dr. Amar Gopal Bose
„Dr. Bose majdnem 50 évvel ezelőtt alapította a Bose Corporation vállalatot a kutatást és az innovációt célzó irányelvekre alapozva. Ez a cél azóta sem változott, és soha nem is fog.” Bob Maresca, a Bose Corporation elnöke és újonnan kinevezett vezérigazgatója.

2013: Újabb áttörés a zajkioltó fejhallgatók terén
A QuietComfort® 20 fejhallgató a Bose első in-ear zajkioltó fejhallgatója, amely óriási áttörést jelent a zajcsökkentés, a hangteljesítmény és a kényelem terén, és kétféle zenehallgatási lehetőséget is kínál: az egyikkel kizárható a külvilág, a másikkal a hallgató kapcsolatban maradhat a külső hanghatásokkal. A vállalatnak erre a termékére több szabadalmat jegyeztek be, mint története során bármelyik másikra.

2013: Elindul a SoundLink® Mini
Az ultra kis méretű SoundLink® Mini Bluetooth® hangszóró a tenyérben is elfér, vezeték nélkül kapcsolódik az okos eszközökhöz vagy táblagépekhez, és új teljesítményszintet nyújt a személyes, nagy hangerejű zenehallgatásban. Hamarosan a Bose® történetének leggyorsabban fogyó termékévé válik.

Bose_Shoot_Front

2013: A Wi-Fi-alapú otthoni zenehallgatás forradalmasítása
A SoundTouch™ Wi-Fi-alapú zenei rendszerek élethű hangzást varázsolnak az otthonok összes helyiségébe. A felhasználók immár az internetről, zenetárakból és más zenei szolgáltatásokból származó vezeték nélküli adatfolyamként is hallgathatnak zenét egyetlen gombnyomással.

2013: Első osztályú hangzás: Immár 15 globális autómárkában
30 évvel az után, hogy a Bose a prémiumkategóriájú autóipari hangtechnika forradalmasítására partnerségre lép a General Motors autógyárral, a Bose rendszerek ma már 15-nél is több gyártó több mint 100 járműmodelljében megtalálhatók.

renault-kadjar-hfe-ph1-focus1-04

2014: Egymás után hetedszerre „Az 5 leginnovatívabb márka” egyike
A szavazatok alapján a Bose 2007 óta hetedszer is elnyeri a Plus X díjat. A díj a világ legnagyobb versenypályázata a technológia, a sport és az életmód területén működő cégek számára.

2014: Az NFL hivatalos fejhallgatója és headszetje
A Bose a NFL-ben is bevezeti a zajkioltó technológiát, amellyel javítja az edzők kommunikációját a pályán, a rajongók számára pedig még élvezetesebbé teszi a mérkőzések követését mind a stadionban, mind otthon.

2014: A legelismertebb név a hangtechnikában
A Bose világszerte úgy ismert, mint a legelismertebb név a hangtechnikában. Alkalmazottainak száma kettőről 10 500 fölé nőtt, és a massachusettsi Natickben működő kis irodából ma már földrészeket és kategóriákat átívelő vállalattá vált.

A cég napjainkban is magántulajdonban van, és megtartotta függetlenségét, működését pedig ugyanazzal az ügyfelei és alapelvei iránti elkötelezettséggel végzi, mint 1964-ben. A Bose öt évtized elteltével elismerő, tiszteletteljes és alázatos köszönetet mond annak a több millió embernek, akik világszerte a vállalat termékeit választották.

A jövő
Nem tudunk várni. Hiszen most indultunk csak el igazán.

bose_soundlink_mini_speaker_ii-2

Gurutech: Mint látható a Bose az egész életét a minőségnek, innovációnak, kutatásnak szentelte, pont ezért választottuk ezt a márkát. Mi a Gurutechnél a legjobb megoldásokat, termékeket, fejlesztéseket hozzuk el a vevőinknek. Webshopunk is elég komlex lett hiszen a bonyolultabb szín és méretválasztós termékeket is be tudjuk mutatni raktárkészlet jelzéssel.

A Bose termékeket még nem töltöttük fel de bármely termékre tudsz árajánlatot kérni tőlünk és megrendelést is fogadunk.

bose_soundlink_mini_speaker_ii-2

Írd le véleményed!